Kerstbrief 2018

Lectori Salutem, Dordrecht, december 2018 

Gezien 2018 ten einde komt, de kerstboom al is opgetuigd en iedereen elkaar weer opzoekt tijdens de feestdagen is het weer aan ons de traditionele kerstbrief namens de stichting reünisten Johan de Witt gymnasium te sturen. 

Dit was een jaar waarin wij u al vaker hebben bericht, in aanloop tot de reünie op afgelopen 10 november. Met trots kunnen wij mededelen dat er nog nooit zoveel kaarten (net iets meer dan 765, het aantal jaar dat de school bestaat) zijn verkocht! 

Op de dag zelf was de school in een bijzondere ontmoetingsplaats voor jong en oud omgetoverd. De oudste aanwezige (dhr. van Bezooijen) was 91 jaar, de jongste 17 en net geslaagd. Met lezingen, lessen van (oud)docenten onder een genot van hapje en een drankje was de drukke middag zeer geslaagd. 

’s Avonds was er een knallend feest in Bibelot aan de Noordendijk, met een dijk van een coverband, afgesloten door dezelfde DJ als in 2013. 

Wij begrijpen dat de huidige formule met steeds grotere aantallen bezoekers enige aanpassingen in de toekomst noodzakelijk maakt. Dank voor de ingevulde evaluatieformulieren, wij gaan hiermee aan de slag en verwachten jullie over 5 jaar een nieuw format aan te kunnen bieden dat past voor jong en oud. 

Van de school is ook nieuws. Het geschenk van de reünisten aan de leerlingen, een degelijke tafelvoetbaltafel, is bijzonder populair elke pauze. De schoolleiding is op zoek naar een nieuwe conrector. Kees van Wijngaarden, docent Natuurkunde, is met 67 jaar met pensioen gegaan. Voor we elkaar weer treffen op de volgende reünie nemen de iconen dhr. van Beek, dhr. Bartels & dhr. Booman ook afscheid. Tevens heeft de actie van een aantal 5e klassers, koop een JdW kersttrui en steun stichting “Het vergeten kind” ruim 1500 euro opgehaald. 

Wij zien u allen graag weer in 2023 terug op de volgende reünie. Deze is mogelijk gemaakt door vele donateurs, die zelf gireren op onderstaand rekeningnummer, of sinds dit jaar ook mogelijk, een machtiging voor automatische incasso hebben afgegeven. Wilt u dit ook, mail dan naar reunistenjdew@gmail.com, met uw naam, bankgegevens en het bedrag dat u wilt doneren jaarlijks. 

ING Bank: NL53INGB0005940316 BIC INGBNL2A
ABN AMRO: NL81ABNA0508302285 BIC ABNANL2A 

Namens het gehele bestuur wensen wij u zalige Kerstdagen en een voorspoedig 2019 toe! 

Namens alle leden van het stichtingsbestuur, Χαίρε και ὑγίαινε

Govert Veldhuijzen