In Memoriam Menti Frima

30 maart 2010 hebben wij onze geliefde voorzitter Drs. H.G. Frima, Menti, verloren.  Al vóór de oprichting van de Stichting Reünisten Johan de Witt-Gymnasium in 1992, heeft Menti de band met oud-leerlingen warm gehouden.

Zo organiseerde zij in 1973 een reünie voor ‘haar’ eerste eindexamenklassen. Zij zorgde ervoor, dat een aantal leerlingen meehielp in de organisatie; wij, Henriëtte en Sylvia, zaten toen in de vierde klas en brachten glazen wijn, stukjes kaas en worst rond. De lokalen op de bovenste verdieping van het gebouw aan de Baden Powelllaan waren gezellig gemaakt en iedereen vermaakte zich prima.

Sinds de jaren ’80 zijn er diverse bijeenkomsten geweest, georganiseerd door Menti samen met Rien Jonkers. Na enige tijd hebben Menti en Wim het initiatief genomen tot de reüniecommissie. De Stichting Reünisten Johan de Witt Gymnasiusm werd op 10 december 1992 opgericht. Menti Frima, inmiddels conrectrix, werd voorzitter.

Menti heeft elk jaar de zogenaamde “Kerstbrief” geschreven om alle reünisten op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van het Gymnasium.

In 1999 is zij met vervroegd pensioen gegaan en heeft zaken zoals de ’tweede fase’ overgedragen aan de jongere generatie. Desondanks bleef zij persoonlijk geïnteresseerd in alle ontwikkelingen op school. Een zelfstandig gymnasium blijven bijvoorbeeld vond zij erg belangrijk.

In de loop der jaren heeft de Stichting diverse reünies georganiseerd. Elke reünie weer, was Menti de persoon waar iedereen even mee wilde praten. Zelf kwam ze vaak niet aan eten toe tijdens de reünie, omdat zij óók graag van iedereen wilde horen hoe het ging. Ze was geliefd dóór en oprecht geïnteresseerd ín haar oud-collega’s en haar oud-leerlingen.

Menti is altijd met hart en ziel verknocht geweest aan de school en haar leerlingen. Voor onze Stichting is zij altijd de spil geweest. Een reünie zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn zonder haar warmte. Wij zullen proberen om met haar als voorbeeld, de band in stand te houden tussen allen die op enigerlei wijze verbonden zijn (geweest) aan het Johan de Witt-Gymnasium.